Αρχική / Συνταγές / Ορεκτικά / Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα
Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα thumbnail

Μπαστούνια σφολιάτας με πιπεριά φλωρίνης και φέτα


Συστατικά




  • 1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας


Για τη γέμιση



  • 300 γρ φέτα

  • 300 γρ ανθότυρο

  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κύβους 1×1εκ.

  • 10 π.ιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε λεπτές φέτες

  • 1 αβγό και 1 κρόκο για το άλλειμα

  • πιπέρι

  • 1 πρέζα αλάτι

  • θυμάρι ξερό

  • σουσάμι ή λιναρόσπορο για πασπάλισμα


 


Μέθοδος Εκτέλεσης




  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και το ανθότυρο.

  • Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώνουμε σε τρια σημεία ίσης απόστασης τη γέμιση αφήνοντας 2 δάχτυλα από τις άκρες και μεταξύ τους σχηματίζοντας λωρίδες.

  • Με ένα πινέλο αλλείφουμε τις άκρες και τα κενά με λίγο νερό.

  • Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια του πλάστη πιέζουμε τις άκρες και τα κενά ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.

  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε οριζόντια την κάθε λωρίδα και τις μεταφέρουμε σε δυο ταψιά που έχουμε βάλει λαδόκολλες πάνω στις οποίες  έχουμε πασπαλίσει λίγο αλεύρι.

  • Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τον κρόκο αραιωμένο με πολύ λίγο νερό το κάθε μπαστούνι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  • Ψήνουμε στο φούρνο 45 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν τα ρολλά και να έχει ψηθεί η σφολιάτα. 


 


 


http://akispetretzikis.com/



Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X