Συστατικά
- 2 κεφάλια κουνουπίδι (12 φλιτζάνια)
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1/4 φλιτζάνι ( 28 γραμμ. ) τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1
Προθερμάνεις το φούρνο στους 250 ° C.
2
"Διαλύεις" το κουνουπίδι σε μικρά "λουλούδια".
3
Τοποθετείς το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο ταψί.
4
Περιχύνεις με λάδι και ανακατεύεις καλά για να πάει παντού.
5
Ψήνεις στους 250° για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.
6
Πασπαλίζεις με μαϊντανό , θυμάρι , εστραγκόν και σκόρδο και ψήνεις για ακόμη 5 λεπτά.
7
Ανακατεύεις το κουνουπίδι με το τυρί και τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ.