Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα
Γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα thumbnail

Γαρίδες με κουρκουμά και λουίζα

Γευστικό, ελαφρύ και έθνικ!


Υλικά



  • 16 γαρίδες μεγάλες

  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

  • 1 φλιτζάνι φύλλα λουίζας

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι πράσινο, χοντροκοπανισμένο

  • 120ml λευκό κρασί

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • 250γρ. ρύζι basmati (για το σερβίρισμα)

  • 50γρ. φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα για το σερβίρισμα


Διαδικασία



Καθαρίζετε τις γαρίδες, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές τους.


Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.


Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, τον κουρκουμά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα φύλλα λουίζας και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά.


Βράζετε το ρύζι (κατά προτίμηση στον ατμό) και το σκεπάζετε με μια πετσέτα φαγητού μέχρι να το σερβίρετε. Σερβίρετε τις γαρίδες με το ρύζι και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.



ΠΗΓΗ olivemagazine



Δοκιμάστε ακόμα:

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X