Καναπέ με καπνιστό σολομό και μους αγκινάρας

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>-6-8 φέτες σολομό καπνιστό<br />-1 σφηνάκι ούζο<br />-½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο<br />-1 κουτ. γλυκού ζάχαρη<br />-½ κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη<br />-½ λεμόνι (τον χυμό του)<br />-6 αγκινάρες κατεψυγμένες<br />-½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος<br />-1 κουτ. σούπας αγριοράπανο<br />-16 φρυγανιές<br />-λίγο εστραγκόν για το γαρνίρισμα<br />-4 κουτ. σούπας χαβιάρι ή μπρικ</p>
<p><strong>Eκτέλεση</strong></p>
<p>Βάζουμε τον σολομό μαζί με το ούζο, τον μαραθόσπορο, τη ζάχαρη και το κόλιαντρο σε σακούλα κουζίνας που κλείνει και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστεί. Την επομένη, φτιάχνουμε τη μους αγκινάρας: Βράζουμε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό, προσθέτοντας τον χυμό λεμονιού. Μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες, τις λιώνουμε στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε την κρέμα ελαφρώς να πήξει λίγο και την προσθέτουμε στο μείγμα της αγκινάρας μαζί με το αγριοράπανο. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει. Σερβίρουμε βάζοντας πάνω σε κάθε φρυγανιά λίγη μους αγκινάρας, λίγο σολομό (τον οποίο έχουμε βγάλει από τη μαρινάδα) και γαρνίρουμε με λίγο εστραγκόν και προαιρετικά με το χαβιάρι ή το μπρικ.</p>
<p>thecookbook.gr</p>

Σχετικά άρθρα