Τηγανητές πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και καυτερή πάπρικα!!! thumbnail

Τηγανητές πατάτες στον φούρνο με σκόρδο και καυτερή πάπρικα!!!



Υλικά



  • 1½ κιλό πατάτες

  • 90 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι 

  • τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο

  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν


Για τον πουρέ σκόρδου



  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

  • αλάτι, πιπέρι




 

Ψήσιμο 35΄



ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε στους 220°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες). Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί. Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν. Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε. Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε τις πατάτες με τον πουρέ σκόρδου.



Πηγή:gastronomos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X