Βρες ποιος είναι ο τύπος της προσωπικότητάς σου στο σεξ!

Όλη μας η ζωή ορίζεται από τρεις βλεννογόνους: Του στόματος, του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων. Η ηθική μας κανονίζεται από αυτά. Για αυτό πολλές φορές ονομάζεται ηθική των σφικτήρων.

Η στοματική προσωπικότητα

Ο τύπος της στοματικής ευχαρίστησης είναι πιο τρυφερός, με χάδια, φιλιά, γλύψιμο και κουβέντα. Στην ερωτική μας ζωή αυτά που κάναμε με τη μητέρα μας, τα κάνουμε και με τη γυναίκα μας. Φιλιόμαστε, χαϊδεύουμε, μιλάμε και συνήθως στη σεξουαλική πράξη λέμε… χαζοκουβέντες.

Όλα τα ζευγάρια έχουν βρει ένα όνομα που χρησιμοποιούν. Αντί να την λες «Αναστασία» τη λες «γατούλα μου». Πρόκειται για παλινδρόμηση σε εκείνη την περίοδο. Ξαναζούμε για λίγο τον… παράδεισο της εποχής που ήμασταν αγκαλιά με τη μαμά –άντρες και γυναίκες το ίδιο.

Η πρωκτική προσωπικότητα

Η περιπέτεια αλλάζει. Γιατί, για πολλούς λόγους εν μέρει κληρονομικούς και άλλους πιο δυσεξήγητους, η σεξουαλικότητα αυτή περιέχει μεγάλο βαθμό επιθετικότητας. Για να βγάλεις τα κόπρανα θέλει επιθετικότητα. Τα πιέζεις. Όταν μένουν μέσα, προκαλούν δυσφορία.

Το παιδί πρέπει να βγάλει τα αέρια που το εκνευρίζουν και το θυμώνουν. Για αυτό και η πρωκτική σεξουαλικότητα έχει σαδομαζοχιστικά στοιχεία. Ο άνδρας είναι πιο σαδιστικός και η γυναίκα μαζοχιστική. Η φύση βάζει ευχαρίστηση και στον πόνο για να αντέχει κανείς.

Μαζοχισμό λέμε τη δυνατότητα να παίρνουμε ευχαρίστηση από τον πόνο. Οι γυναίκες λοιπόν, έχουν μικρό ή μεγάλο βαθμό μαζοχισμού όσο και αν μερικές, δεν το παραδέχονται. Το βλέπουμε και στη σεξουαλική πράξη. Από τη μια ο άνδρας είναι πιο σκληρός και παίρνει ευχαρίστηση όταν επιβάλλει πόνο.

Τσιμπάει τη γυναίκα, τη σφίγγει λίγο παραπάνω και αυτή φωνάζει «με πονάς». Πάει να σταματήσει, μα εκείνη λέει, «μη σταματάς!».

Η φαλλική προσωπικότητα

Η τρίτη περίπτωση είναι η φαλλική. Όταν, δηλαδή, η σεξουαλικότητα πηγαίνει στα γεννητικά όργανα. Η φύση έβαλε λίγη ευχαρίστηση εκεί γιατί είμαστε έρμαιά της και πρέπει να αναπαραχθούμε. Είναι το μόνο πράγμα που ξέρουμε για το νόημα της ζωής.

*Απόσπασμα από το βιβλίο του Ματθαίου Γιωσαφάτ «Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια» από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το πλεονέκτημα του one night stand που (ίσως) δεν γνωρίζατε!

Γιατί μια γυναίκα μπορεί να βαρεθεί το σεξ με τον άνδρα της;

Ποια είναι η πιο συχνή σεξουαλική φαντασίωση των γυναικών;

Πότε ο πόνος την ώρα του σεξ είναι σημάδι για να πας στον γιατρό;

Γιατί μια γυναίκα ντρέπεται για το σώμα της όταν κάνει σεξ;

Φοβάσαι να… δοκιμάσεις νέα πράγματα; Έτσι θα αποκτήσεις ερωτική αυτοπεποίθηση

Σχετικά άρθρα