Η Κλασσική Σαλάτα Νισουάζ

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>200 γραμ φρέσκα πράσινα βραστά φασολάκια</p>
<p>2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες</p>
<p>4 φύλλα μαρούλι</p>
<p>2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας</p>
<p>100 γραμ. τόνο κονσέρβα</p>
<p>4-5 αντσούγιες σε φιλέτο</p>
<p>2 αυγά βρασμένα, κομμένα σε ροδέλες</p>
<p>Για τη σάλτσα:</p>
<p>5 κ.σ. ελαιόλαδο</p>
<p>2 κ.σ. ξίδι</p>
<p>1 κ.σ κάπαρη</p>
<p>1 κ.γλ. μουστάρδα</p>
<p>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Καθαρίζουμε καλά το μαρούλι<strong> </strong>και τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας, τις ντομάτες και τα φασολάκια.</p>
<p>Βάζουμε στο μπολ τα αυγά και τα φιλέτα αντσούγιας.</p>
<p>Ετοιμάζουμε τη σάλτσα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί η κάπαρη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι στο τέλος, καθώς η κάπαρη έχει δώσει ήδη αλμυρή γεύση στη σάλτσα.</p>
<p>Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας και σερβίρουμε.</p>

Σχετικά άρθρα