Αμπελοφάσουλα με ντομάτες και κρασοτύρι!

<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>1 κιλό (ζυγισμένα ακαθάριστα)αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα</li>
<li>4 ντομάτες, σε κυβάκια</li>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια</li>
<li>τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα</li>
<li>120 ml ελαιόλαδο</li>
<li>3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</li>
<li>150 γρ. κρασοτύρι, χοντροτριμμένο (πικάντικο τυρί, ωριμασμένο μέσα σε οινολάσπη, που φτιάχνεται στην Κω, τη Λέρο, τη Σίφνο, την Κίμωλο και άλλα νησιά. Το αναζητάμε σε μεγάλα ΑΒ και My Market, στο Κρεοτεχνείο Γεωργιάδης κ.α. Εναλλακτικά, βάζουμε σκληρό πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας)</li>
<li>100 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα</li>
<li>αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap"> </div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Μαγείρεμα</span> 8΄- 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα και τα βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει παγάκια. Ετσι θα σταματήσει ο βρασμός και θα διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους.</p>
<p> </p>
<p>Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα και τα πιέζουμε με την πετσέτα ώστε να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά τους. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σκορπίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί, τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<p><span class="bittersweet"><span class="simple_rhomb">Στο ποτήρι μας</span></span> Ενα δροσερό λευκό κρασί με καλή οξύτητα, όπως είναι η Μαντινεία.</p>
<p> </p>
<p><a href="http://www.gastronomos.gr">http://www.gastronomos.gr</a></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα