Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Το παστίτσιο αλλιώς: στο τηγάνι με κοφτό μακαρονάκι!
pastitsio-sto-thgani

Το παστίτσιο αλλιώς: στο τηγάνι με κοφτό μακαρονάκι!

Θέλεις να φτιάξεις ένα διαφορετικό παστίτσιο εύκολα και γρήγορα; Τότε δοκίμασε το παστίτσιο στο τηγάνι, με τυρί αλλά χωρίς μπεσαμέλ.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό
  • 2 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 1 φλ. γάλα φρέσκο
  • 2 κ.γ. κορν φλάουερ
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4′. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2′. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10′. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1′. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Extra tips επιτυχίας:

Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.

Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, το γκρατινάρουμε με τυρί στο φούρνο.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου και κρέμα τυριού

Νηστίσιμο χορτοφαγικό παστίτσιο με κοφτό μακαρονάκι

Παστίτσιο με κρεμμυδάτο κιμά και αρω­μα­τική μπεσαμέλ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X