ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ thumbnail

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΟ

για 40 ρεβυθοκεφτέδες


 


300γρ. ρεβίθια


4 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες


2 σκελίδες  σκόρδο τριμμένες


200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


½ ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο


½ ματσάκι μάραθο χοντροκομμένο


1 κουτ. σούπας  μαραθόσπορο σπασμένο


1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας


7 κουτ. σούπας ούζο


Αλάτι –πιπέρι


Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


 


Μουλιάζω τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό.


Σουρώνω και κρατάω το νερό.


Χοντροκόβω τα ρεβίθια στο μούλτι και τα βάζω μέσα σε ένα μπολ.


Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.


Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν ενώ συγχρόνως προσθέτω λίγο λίγο το νερό από τα μουλιασμένα ρεβίθια (περίπου 350γρ.), μέχρι να γίνει ένας πολύ παχύρευστος χυλός.


Ζεσταίνω το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι.


Βάζω λίγους-λίγους τους  ρεβιθοκεφτέδες με ένα κουτάλι κάθε φορά και τους τηγανίζω και από τις δύο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.


Βγάζω του κεφτέδες από το τηγάνι και τους αφήνω να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας.


Σερβίρω με φύλλα μάραθου και αν θέλω κάποιο κρεμώδες τυρί ή γιαούρτι.


 


Το λάδι πρέπει να είναι καυτό για το τηγάνισμα.


Αντί μαραθόσπορου μπορώ να βάλω γλυκάνισο.


 




Displaying oi_gefseis_pou_megalosame_adeto.jpg

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X