Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Πατάτες με κρεμμυδάκια και μπέικον
Πατάτες με κρεμμυδάκια και μπέικον thumbnail

Πατάτες με κρεμμυδάκια και μπέικον








Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά


Υλικά

-600 γρ. πατάτες πολύ μικρές
-2 δαφνόφυλλα
-2 κουτ. σούπας βούτυρο
-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κουτ. σούπας λάδι
-5 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
-λάδι για το τηγάνισμα
-αλάτι, πιπέρι




 

Eκτέλεση


Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό με τα φύλλα δάφνης, για 3-4 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται λίγο. Σουρώνουμε τις πατάτες (τις κόβουμε στη μέση αν είναι σχετικά μεγάλες) και αφού τις στεγνώσουμε, τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ξεροψηθούν. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο για 5 λεπτά. Παράλληλα, τσιγαρίζουμε σε 1 κουταλιά λάδι το μπέικον, μέχρι να γίνει τραγανό. Αφήνουμε το μπέικον να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας και έπειτα ανακατεύουμε καλά σε μπολ όλα τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.


 


 


http://www.thecookbook.gr/

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X