Κεφτεδάκια Σολωμού

<p><span style="font-size: small;">Ο σολωμός είναι ένα πολύ θρεπτικό ψάρι που μπορεί εύκολα να γίνει η βάση για αφράτα κεφτεδάκια σολωμού που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Τα κεφτεδάκια ψήνονται στον φούρνο οπότε είναι πολύ υγιεινά και διατηρούν όλη τη γεύση τους! Αν τα συνδυάσουμε μάλιστα με μία εξωτική σάλτσα τεριγιάκι ή σάλτσα γλυκού τσίλι, τότε το πιάτο αυτό θα ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς καλεσμένους σας.</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><br />700 γρ φρέσκο φιλέτο σολωμού<br />2 σκελίδες σκόρδο<br />1 μικρό κρεμμύδι<br />1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο<br />3 κουταλιές ελαιόλαδο<br />1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ<br />1 κουταλιά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο<br />2 φέτες του τόστ<br />1,5 κουταλάκι αλάτι<br />λίγο πιπέρι<br />ξύσμα από μισό λεμόνι<br />σάλτσα τεριγιάκι</span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση Συνταγής</span></strong><br /><br />Καθαρίζουμε καλά το φιλέτο του σολωμού από τα κόκαλα και την πέτσα του και το τεμαχίζουμε. Με έναν πολυκόφτη multi θρυμματίζουμε το ψωμί του τοστ. Προσθέτουμε στο multi τον σολωμό, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από την σάλτσα τεριγιάκι. Χτυπάμε καλά για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και ο αρωματικός κιμάς σολωμού είναι σχεδόν έτοιμος. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ώστε να σφίξει ο κιμάς του σολωμού. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε με λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε στους 175°C για 15 λεπτά στον αέρα. Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή καλύτερα με σάλτσα τεριγιάκι στα κεφτεδάκια και τα συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.alwayshungry.gr/</span></p>

Σχετικά άρθρα