Παραδοσιακή μακαρονόπιτα

<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<p><span style="font-size: small;"> Για τα φύλλα</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρμ αλεύρι για ζύμωμα</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λίγο χλιαρό νερό</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές της σούπας λάδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλιά της σούπας ξύδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span></li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;">Για τη γέμιση</span></p>
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">800 ml φρέσκο γάλα πλήρες</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">6 αυγά χτυπημένα ελαφρά</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">100 γρμ μακαρόνια Νο 6 βρασμένα al dente</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κουταλιά σούπας λάδι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">500 γρμ χοντροτριμμένο χλωρό τυρί ή μαλακή φέτα.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Αλάτι (αν βάλετε φέτα,με προσοχή).</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Πιπέρι</span></li>
</ul>
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Με τα υλικά της ζύμης ετοιμάζουμε 4 μεγάλα φύλλα. Εννοείται ότι χρησιμοποιήτε ό,τι συνταγή φύλλου προτιμάτε,πάντα παραδοσιακό,όχι σφολιάτα ή κρούστας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε τα 2 πρώτα φύλλα με τις άκρες τους να εξέχουν. Λαδώνουμε ελαφρά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Με τρυπητή κουτάλα ρίχνουμε τη μισή γέμιση.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Στρώνουμε το 3ο φύλλο, λαδώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Με προσοχή στρώνουμε το τελευταίο φύλλο,κάνουμε κόθρο και χαράζουμε την πίτα μας από τη μία πλευρά.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Τέλος με μία κουτάλα ρίχνουμε όλα τα υγρά που έμειναν στο μπωλ να πάνε σ'όλη την επιφάνεια της πίτας.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Θα σας φανούν πολλά, αλλά με το ψήσιμο θ'απορροφηθούν όλα!</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ψήνουμε σε αέρα 180<sup>ο</sup> για περίπου 1 ώρα,μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Αυτό που την κάνει διαφορετική είναι το λεπτό μακαρόνι(με το χοντρό θυμίζει παστίτσιο και δεν μας αρέσει) και φυσικά η καλή επιλογή υλικών. </span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα