Πατάτες ριγανάτες

<div class="rr_ingredients">
<h3><span style="font-size: small;">Τι χρειαζόμαστε:</span></h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1μιση κιλό πατάτες περίπου</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">ρίγανη</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">μισό φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">χυμό από μισό λεμόνι</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">1 κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά)</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">3 κούπες τσαγιού νερό</span></li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="rr_infobox">
<h3><span style="font-size: small;">Πώς το κάνουμε:</span></h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις πλένουμε και τις κόβουμε στην μέση και μετά σε δύο με τρία ίσα μέρη ανάλογα. Βάζουμε τις πατάτες μέσα σε ένα ταψί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανοίγουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς αερόθερμο για να προθερμανθεί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε όσο αλάτι και όση ρίγανη θέλουμε. Μετά βάζουμε το λάδι και τον χυμό λεμονιού. Αν βάλουμε μουστάρδα την αραιώνουμε σε μία από τις τρεις κούπες νερό και το περιχύνουμε πάνω από τις πατάτες. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες κούπες νερό, αλλά φροντίζουμε οι πατάτες να σκεπαστούν μέχρι λίγο πιο πάνω από την μέση. Γι'αυτό ίσως να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο νερό ανάλογα με το ταψί.</span></li>
<li class="rr_method_list"><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε τις πατάτες και ψήνουμε για τρία τέταρτα με μία ώρα.</span></li>
</ol>
<h3><span style="font-size: small;">Λίγα μυστικά ακόμα</span></h3>
<p><span style="font-size: small;">Προσωπικά πιστεύω ότι η συνταγή είναι ακόμη πιο ωραία αν βάλουμε μπόλικη ρίγανη, αλλά αυτό είναι στα γούστα τους καθένός. Η ώρα ψησίματος αλλάζει ανάλογα με τον φούρνο, την ποικιλία της πατάτας και το μέγεθος που την έχουμε κόψει. Γι'αυτό θα ήταν καλό να ελέγχετε τις πατάτες όση ώρα ψήνονται. Μπορούμε να τις σερβίρουμε στο πιάτο με φρέσκο χυμό λεμονιού, είναι ακόμα πιο τέλειες.</span></p>
<p><span style="font-size: small;">πηγή: http://www.sintagespareas.gr/</span></p>
</div>

Σχετικά άρθρα