Εκτέλεση
Γι’ αυτή τη σκορδαλιά με ψωμί και καρύδια, ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα την αμυγδαλόψιχα να μουλιάσει. Την αφήνουμε έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Παίρνουμε τις φέτες από το ψωμί και το βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά. Το στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν. Λίγο λίγο ρίχνουμε το ξίδι και το λάδι με ροή κλωστής. Αν δεν σας αρέσει παχύ το μείγμα, αραιώστε το με λίγο νερό. Αλατίζουμε.
Πηγή: http://www.argiro.gr
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Μπακαλιάρος αλιάδα από την Κεφαλονιά
Κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά
Μπακαλιάρος σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου