Φρυγανισμένη μπαγκέτα με ξυνομυζήθρα και ψητή πιπεριά thumbnail
Γευστικότατος και γρήγορος στην παρασκευή μεζές που συνοδεύει ιδανικά ένα ξηρό κρασί.

Φρυγανισμένη μπαγκέτα με ξυνομυζήθρα και ψητή πιπεριά

Γευστικότατος και γρήγορος στην παρασκευή μεζές που συνοδεύει ιδανικά ένα ξηρό κρασί.


Υλικά Συνταγής


1 μπαγκέτα κομμένη σε λοξές φέτες


4 πιπεριές κόκκινες ή ανάμεικτα χρώματα


200 γραμ. ξυνομυζήθρα ή άλλο κρεμώδες τυρί (κατίκι τσαλαφούτι κ.λπ.)


2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο


2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό


1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη


1/2 φλ. ελαιόλαδο


ανθός αλατιού


φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


Για τις μπρουσκέτες με σκόρδο και ψητές πιπεριές, πλένουμε πρώτα τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε, τις ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις κλείνουμε σε σακούλα ή σε μπολ σκεπασμένο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


Διαλύουμε το σκόρδο σε 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Με πινέλο αλείφουμε τις φέτες της μπαγκέτας και τις ροδίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.


Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την ξινομυζήθρα με 2 κ.σ. σκορδάτο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα θυμάρι.


Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο στο υπόλοιπο σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό τις πιπεριές.


Σε κάθε φρυγανισμένο ψωμάκι βάζουμε 1 κ.γλ. ξινομυζήθρα και μερικές λωρίδες μαριναρισμένης πιπεριάς και σερβίρουμε.


Πηγή: argiro.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X