Φρυγανισμένη μπαγκέτα με ξυνομυζήθρα και ψητή πιπεριά

<p>Γευστικότατος και γρήγορος στην παρασκευή μεζές που συνοδεύει ιδανικά ένα ξηρό κρασί.</p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>1 μπαγκέτα κομμένη σε λοξές φέτες</p>
<p>4 πιπεριές κόκκινες ή ανάμεικτα χρώματα</p>
<p>200 γραμ. ξυνομυζήθρα ή άλλο κρεμώδες τυρί (κατίκι τσαλαφούτι κ.λπ.)</p>
<p>2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο</p>
<p>2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό</p>
<p>1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη</p>
<p>1/2 φλ. ελαιόλαδο</p>
<p>ανθός αλατιού</p>
<p>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Για τις μπρουσκέτες με σκόρδο και ψητές πιπεριές, πλένουμε πρώτα τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε, τις ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις κλείνουμε σε σακούλα ή σε μπολ σκεπασμένο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.</p>
<p>Διαλύουμε το σκόρδο σε 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο. Με πινέλο αλείφουμε τις φέτες της μπαγκέτας και τις ροδίζουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά.</p>
<p>Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε την ξινομυζήθρα με 2 κ.σ. σκορδάτο ελαιόλαδο και λίγα φύλλα θυμάρι.</p>
<p>Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρους και τις κόβουμε σε λωρίδες. Τις αραδιάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο στο υπόλοιπο σκορδόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με αυτό τις πιπεριές.</p>
<p>Σε κάθε φρυγανισμένο ψωμάκι βάζουμε 1 κ.γλ. ξινομυζήθρα και μερικές λωρίδες μαριναρισμένης πιπεριάς και σερβίρουμε.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα