Cookies χωρίς βούτυρο

Τα διατηρούμε για αρκετές μέρες μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Yλικά για 15 – 20 κομμάτια:

  • 90 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα στο μούλτι ή το μπλέντερ
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροτριμμένη (για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

Διαδικασία:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο, την άχνη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, για 3 – 4 λεπτά.
  • Κατόπιν, ρίχνουμε σταδιακά τα φουντούκια, την κουβερτούρα, το μπέικιν πάουντερ και λίγο-λίγο το αλεύρι.
  • Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το μίξερ. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε δόσεις από αυτήν και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα.
  • Φροντίζουμε να αφήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ των μπισκότων, γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Οταν τα βγάλουμε θα πρέπει να είναι μαλακά.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.

Τα διατηρούμε για αρκετές μέρες μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 30΄ Αναμονή: 15΄

Πηγή: gastronomos.gr

 

Σχετικά άρθρα