Τα διατηρούμε για αρκετές μέρες μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Yλικά για 15 – 20 κομμάτια:
- 90 γρ. καλαμποκέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι νερό
- 50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα στο μούλτι ή το μπλέντερ
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροτριμμένη (για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250 αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Διαδικασία:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το καλαμποκέλαιο, την άχνη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό, για 3 – 4 λεπτά.
- Κατόπιν, ρίχνουμε σταδιακά τα φουντούκια, την κουβερτούρα, το μπέικιν πάουντερ και λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Όταν έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, σταματάμε το μίξερ. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε δόσεις από αυτήν και τις αραδιάζουμε πάνω στη λαμαρίνα.
- Φροντίζουμε να αφήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ των μπισκότων, γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Οταν τα βγάλουμε θα πρέπει να είναι μαλακά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάνε από τη λαδόκολλα.
Τα διατηρούμε για αρκετές μέρες μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 30΄ Αναμονή: 15΄
Πηγή: gastronomos.gr