Εγκλωβισμός πέους: Πότε συμβαίνει και πώς αντιμετωπίζεται

Ο εγκλωβισμός πέους (επιστημονικός όρος: Penis Captivus) είναι μια σπάνια πάθηση που εμφανίζεται κατά τη σεξουαλική επαφή.

Ο εγκλωβισμός πέους συμβαίνει όταν οι μύες του κόλπου της γυναίκας συστέλλονται (σφίγγουν) υπερβολικά γύρω από το πέος, καθιστώντας αδύνατο για τον άνδρα να το βγάλει έξω από τον κόλπο. Έτσι το ζευγάρι μένει “κολλημένο”.

Ο εγκλωβισμός πέους είναι πολύ πιο συχνός στα ζώα και ειδικά στους σκύλους. Στους ανθρώπους είναι πολύ σπάνιο να συμβεί.

Πώς συμβαίνει ο εγκλωβισμός πέους;

Η στύση στο πέος επιτυγχάνεται επειδή γεμίζει με αίμα και ως εκ τούτου σκληραίνει, ώστε να καταστεί εφικτή η διείσδυση. Όταν μια γυναίκα έχει οργασμό, οι πυελικοί μυς συσπώνται. Μερικές φορές, αυτές οι συσπάσεις κάνουν τα τοιχώματα του κόλπου να «κλείσουν» γύρω από το πέος του άντρα, γεγονός που καθιστά δύσκολο για εκείνον να αποσύρει το εν στύση πέος από τον κόλπο.

Τι να κάνετε αν σας συμβεί

Ευτυχώς, ο εγκλωβισμός πέους διαρκεί μόνο μερικά δευτερόλεπτα τις περισσότερες φορές. Όταν τελειώνει ο οργασμός της γυναίκας, οι συσπάσεις που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα σταματούν και ο άντρας μπορεί να αποσυρθεί. Επίσης, μετά την εκσπερμάτιση του άντρα, το αίμα υποχωρεί από το πέος, εκείνο χάνει την στύση του και η αποκόλληση είναι και πάλι εύκολη.

Σε περίπτωση που σας συμβεί, τότε εσείς και ο/η σύντροφός σας πρέπει να χαλαρώσετε και να σταματήσετε να το σκέφτεστε έντονα. Θα σας βοηθήσει να φέρετε στο μυαλό σας θέματα και εικόνες που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με το σεξ. Αυτό θα επιτρέψει στο αίμα να φύγει από το πέος και ο άντρας να χάσει την στύση του, ενώ οι πυελικοί μυς της γυναίκας θα χαλαρώσουν και θα σταματήσουν να σφίγγουν το πέος.

Πηγή: www.kapa-news.gr

Σχετικά άρθρα