Μανιτάρια πλευρώτους ψητά με μείγμα μαρινάδας

Αυτή η συνταγή για ψητά μανιτάρια πλευρώτους θα σας ενθουσιάσει! Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και πάντα με επιτυχία, αρκεί να βρούμε τα πιο φρέσκα μανιτάρια πλευρώτους.

Υλικά Συνταγής

  • 4 μεγάλα μανιτάρια πλευρώτους
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 50 ml χυμό λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Λιώνουμε τη σκελίδα του σκόρδου και την προσθέτουμε και αυτή στο μείγμα.

Απλώνουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και με ένα πινέλο αλείφουμε με τη μαρινάδα πρώτα την εξωτερική τους πλευρά και μετά την εσωτερική τους.

Αφήνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους να μαριναριστούν για 15 λεπτά.

Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι στα μανιτάρια πλευρώτους και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με την εξωτερική τους πλευρά προς τα κάτω.

Κλείνουμε με ένα μεγάλο καπάκι και ψήνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους για 8-10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Μπορούμε εναλλακτικά να τα ψήσουμε σε bbq σε μέτρια φωτιά.

Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό για το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε ζεστά τα ψητά μανιτάρια πλευρώτους μαζί με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω. Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε επιπλέον χυμό λεμονιού για μεγαλύτερη οξύτητα.

 

Πηγή: alwayshungry.gr

Σχετικά άρθρα