Πανεύκολο μυδοπίλαφο από την Πόλη

Θέλετε να φτιάξετε ένα νόστιμο μυδοπίλαφο αλλά δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο; Ακολουθείστε την συνταγή και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 30′
Χρόνος: 30′
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας
Κόστος: 15.00€

Υλικά

  • 2½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα Σερρών
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 2 πιπεριές κέρατο, ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 25 μύδια* χωρίς κέλυφος (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 25 μύδια με κέλυφος, φρέσκα ή κατεψυγμένα (τα βουρτσίζουμε ή τα ξύνουμε με ένα μαχαιράκι για να απομακρύνουμε ξένα σώματα και ακαθαρσίες, με το χέρι τραβάμε και αφαιρούμε το «γένι» και τα πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό)
  • τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε την ντομάτα, 1 λίτρο νερό και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει και να απορροφήσει αρκετά από τα υγρά. Ανακατεύουμε τακτικά, για να μην κολλήσει το ρύζι.

Ρίχνουμε όλα τα μύδια (με κέλυφος και χωρίς), χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα μύδια και να ανοίξουν (αυτά που έχουν κέλυφος, όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε) και να μαλακώσει και να χυλώσει το ρύζι.

Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα