Παγωμένη τούρτα λεμόνι

Η τούρτα λεμόνι είναι για εσάς που θέλετε να εντυπωσιάσετε γευστικά, αλλά και οπτικά. Καταπληκτική και ακαταμάχητη συνταγή για γλυκό.

Υλικά Συνταγής

  • 300 γραμ. μπισκότα λεμονιού γεμιστά ή απλά
  • 90 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα
  • 1 λίτρο σορμπέ λεμόνι (σπιτικό ή εμπορίου)
  • ½ λίτρο παγωτό βανίλια
  • 450 ml σαντιγί

Για το σερβίρισμα

  • άχνη ζάχαρη
  • βατόμουρα ή μούρα

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά. Σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. απλώνουμε το μισό μείγμα μπισκότου, όπως στο τσιζ κέικ. Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.

Κάθε φέτα την κόβουμε στην μέση, και τοποθετούμε περιμετρικά γύρω γύρω στο χείλος της φόρμας. Όταν ξεφορμάρουμε θα φαίνονται οι φέτες λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το σορμπέ λεμόνι. Κάνουμε μια στρώση το υπόλοιπο μπισκότο. Πατάμε καλά να είναι ομοιόμορφα στρωμένο. Από πάνω κάνουμε μια στρώση παγωτό βανίλια.

Τέλος, απλώνουμε τη σαντιγί, κάνοντας σχέδια με κορνέ. Γαρνίρουμε την επιφάνεια με βατόμουρα και φέτες λεμονιού. Παγώνουμε την τούρτα το λιγότερο 2-3 ώρες. Πριν σερβίρουμε, αχνίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: argiro.gr

Σχετικά άρθρα