Η συριανή εκδοχή της σαλάτας του Καίσαρα

Η σαλάτα του Καίσαρα έχει πολλές εκδοχές. Δοκιμάστε μια παραλλαγή με συριανό τυρί Σαν Μιχάλη, πιπεριές και γαύρο μαρινάτο και η σαλάτα θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!

Υλικά

Για τη σαλάτα

2 μαρούλια, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης (φρέσκες ή από βάζο), σε μπαστουνάκια
24 φιλέτα γαύρος μαρινάτος
200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη, σε φλούδες (κομμένες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες) λίγος ψιλοκομμένος δυόσμος ή ξερός τριμμένος

Για τα κρουτόν

100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
300 γρ. ψωμί, χωρίς την κόρα, σε κυβάκια του 1 εκ.

Για τη σάλτσα

οι κρόκοι από 2 αυγά (είτε ωμοί είτε βρασμένοι μελάτοι)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
200 ml ελαιόλαδο
30 ml ξίδι, από κρασί
20 ml σάλτσα σόγιας (κατά προτίμηση βιολογική)
σάλτσα ταμπάσκο, κατά βούληση (στα σούπερ μάρκετ)

 

Διαδικασία

Κρουτόν: Τα φτιάχνουμε με τη διαδικασία που αναφέρουμε στην προηγούμενη συνταγή.

Σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι ή το μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια ομοιόμορφη και λεία σάλτσα, την οποία μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ που να χωράει και τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σαλατικά μαζί με τις πιπεριές, προσθέτουμε τη σάλτσα και τον δυόσμο, ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού και τη μοιράζουμε σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα. Γαρνίρουμε με τα φιλέτα γαύρου, λίγες φλούδες τυριού Σαν Μιχάλη και κρουτόν και σερβίρουμε.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα