5 υγιεινά σνακ για καλλίγραμμη σιλουέτα

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα… παρατήσεις τη σιλουέτα σου στο έλεός της! Μπορεί να μην πηγαίνεις πλέον για μπάνιο αλλά θέλεις να «μπεις» στα περσινά σου ρούχα που θα βρεις στην ντουλάπα σου!

Για να συμβεί αυτό χρειάζεσαι, εκτός από την άσκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα, και μια καλή διατροφή που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις, αλλά και να αποκτήσεις τη σιλουέτα που ονειρεύεσαι.

Διάβασε ποια είναι τα 5 υγιεινά σνακς (snacks) που, όχι μόνο θα σου προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για να αντέξεις στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου, αλλά και θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα τελευταία περιττά κιλά.

Χούμους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για ένα θρεπτικό σνακ που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη και θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το αίσθημα της πείνας μεταξύ των γευμάτων σου. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδύασέ το με κάποιο φρέσκο λαχανικό.

Βραστά αυγά

Η ενέργεια που σου δίνουν, μέσω της πρωτεΐνης που περιέχουν, είναι πολύ μεγάλη και επίσης είναι πολύ εύκολο να τα μεταφέρεις μαζί σου στο γραφείο ή σε κάποια άλλη εξωτερική σου δραστηριότητα. Επίσης, μπορείς να βάλεις λίγη μουστάρδα ή και να τα συνδυάζεις με αμύγδαλα, για ακόμα πιο εντυπωσιακά σε επίπεδο ενέργειας αποτελέσματα.

Άπαχο τυρί και φρούτα

Μισό μήλο και άπαχο τυρί μπορούν να σε ωφελήσουν ενεργειακά, αλλά και θερμιδικά. Ο συνδυασμός τους προτείνεται από τους ειδικούς, καθώς με το τυρί λαμβάνεις την απαραίτητη πρωτεΐνη και με το μήλο τους υδατάνθρακες, που χρειάζεται ο οργανισμός σου, με φυσικό τρόπο.

Ρολά γαλοπούλας

Βάλε λίγο χούμους ή λάχανο σε φέτες γαλοπούλας, τύλιξέ τις και φάε ένα από τα πιο θρεπτικά και χορταστικά σνακς που μπορείς να φανταστείς.

Φιστίκια Αιγίνης

Απίστευτα θρεπτικά και γεμάτα με πρωτεΐνη, περιέχουν «καλά» λιπαρά ωφέλιμα για την καλή λειτουργία της καρδιάς και φυτικές ίνες που συμβάλλουν τα μέγιστα στη δίαιτα που μπορεί να ακολουθείς. Επίσης, το γεγονός ότι πρέπει να τα ξεφλουδίσεις συμβάλλει στο να μην τρως πολλά από αυτά.

Πηγή: womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

10 υγιεινές τροφές που βοηθάνε στην καύση του λίπους

5 τροφές που νομίζετε ότι είναι υγιεινές αλλά δεν είναι

8 τροφές που νομίζουμε πως είναι υγιεινές

 

Σχετικά άρθρα