Αβγά μελάτα με ρόκα, παρμεζάνα και γλυκόξινη βινεγκρέτ

Χρόνος: 10΄

Υλικά για 2 άτομα:

2 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορους (αν έχουμε)

400 γρ. φύλλα ρόκας (έτοιμη καθαρισμένη, σε σακουλάκια στο σούπερ μάρκετ)

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού (με ό,τι γεύση μάς αρέσει – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)

αλάτι, πιπέρι

4 μεσαία αβγά

Για το σερβίρισμα:

100 γρ. παρμεζάνα σε νιφάδες

λίγο κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό (ό,τι βρούμε και μάς αρέσει)

Διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τους κολοκυθόσπορους και τους αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε τη ρόκα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και αλατοπίπερο.

Σε νερό που κοχλάζει βράζουμε τα αβγά για 3 λεπτά ώστε να βγουν μελάτα (ή όσο χρειάζονται για να γίνουν όπως μάς αρέσουν).

Όταν κρυώσουν, αφαιρούμε το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στη σαλάτα. Πασπαλίζουμε την σαλάτα με την παρμεζάνα σε νιφάδες, τον κόλιανδρο ή δυόσμο ή μαϊντανό και τους κολοκυθόσπορους.

Σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια της αρεσκείας μας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Σχετικά άρθρα