Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Νούντλς με γαρίδες και μουστάρδα με μέλι
nountls me garides

Νούντλς με γαρίδες και μουστάρδα με μέλι

Με μια νότα Απώ Ανατολής και μουστάρδα με μέλι αναβαθμίζουμε το καθημερινό μας μενού και εκπλήσσουμε τους συνδαιτημόνες μας.

Υλικά

  •     300 γρ. νουντλς ρυζιού (ασιατικά ζυμαρικά)
  •     500 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
  •     1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη
  •     1 καρότο,καθαρισμένο και χονδροτριμμένο
  •     1 κόκκινη πιπεριά, λεπτοκομμένη
  •     1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  •     50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  •     2 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel
  •     1 κουτ. γλυκού ζάχαρη, καστανή
  •     1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  •     50 ml ελαιόλαδο
  •     αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα νουντλς ρυζιού σε ζεστό νερό για 3 – 5 λεπτά (ή όσο λένε οι οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα (είναι αρκετός ο χρόνος για τις γαρίδες, αν τις σοτάρουμε περισσότερο θα σκληρύνουν). Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το τζίντζερ με το καρότο, την πιπεριά και το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τη σόγια, το νερό, τη ζάχαρη και το ξίδι, ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε τα νουντλς και τις γαρίδες, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X