Μπιφτέκια κοτόπουλου με πιπεριές Φλωρίνης

Μια πιο light και υγιεινή εκδοχή για τα κλασικά μπιφτέκια με κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας!

Συστατικά

  • 250 γρ. ψωμί του τοστ
  • 1 κ.γ. θυμάρι (και λίγο ακόμα)
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 1 μέτριο καρότο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των λαχανικών
  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο από μπούτι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 μέτριο αυγό

Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά γαλοπούλας αντί για κοτόπουλο και να φτιάξουμε μπιφτέκια γαλοπούλας!

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βάζουμε στο μούλτι το ψωμί με τη σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά θυμάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα κάνουμε ψίχουλα.
Το αρωματικό αυτό μείγμα το απλώνουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Βάζουμε στο μούλτι το κρεμμύδι, την πιπεριά, τις 3 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα φέρνουμε 2 “βόλτες” και τα ψιλοκόβουμε αλλά όχι τόσο ώστε να γίνουν πουρές.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν και να μείνει το 1/3 της αρχικής του ποσότητας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα, το ελαιόλαδο και τα σοταρισμένα λαχανικά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το επιπλέον θυμάρι. Ρίχνουμε και το ωμό αυγό.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Αφήνουμε να μαριναριστεί ο κιμάς από 2 ώρες μέχρι 1 ημέρα.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πλάθουμε τον κιμά σε 8 μπιφτέκια.
Ψήνουμε στη σχάρα ή αν δεν έχουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα