Σαρδέλες ψητές με λάδι και λεμόνι

Το μεγαλείο της απλότητας στη μαγειρική αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο σε ένα εύκολο και γευστικό πιάτο: Σαρδέλες ψητές με λάδι και λεμόνι!

Υλικά

  •     16 µεγάλες σαρδέλες, καθαρισµένες από λέπια και εντόσθια
  •     4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •     5 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
  •     1/2 λεµόνι, κοµµένο σε λεπτές µισές φέτες
  •     χοντρές φέτες λεµονιού

Διαδικασία

Πλένουµε καλά τις σαρδέλες και τις στεγνώνουµε µε απορροφητικό χαρτί.

Αναµειγνύουµε το λάδι µε τον χυµό λεµονιού και αλατοπιπερώνουµε γενναία. Αλείφουµε µέσα-έξω κάθε ψάρι µε το λάδι και βάζουµε µερικές λεπτές φέτες λεµονιού στην κοιλιά τους.

Προθερµαίνουµε το γκριλ και λαδώνουµε ελαφρώς ένα ταψί. Απλώνουµε τις σαρδέλες στο ταψί, τις περιχύνουµε µε όσο από το λαδολέµονο έµεινε και τις ψήνουµε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, µέχρι να γίνουν. Σερβίρουµε µε τις χοντρές φέτες λεµονιού.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαρδέλες με σάλτσα και καυτερή πιπεριά

Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδάτη κρούστα

Σαρδέλες φούρνου με λεμονάτες πατάτες και σκόρδο

Αραβικές πίτες στον φούρνο με φάβα και σαρδέλες !

Σχετικά άρθρα