Μούσλι με βρώμη, κόκκινα μούρα και μέλι

Υλικά

  •     70 γρ. βρόμη
  •     2 κ.σ. λιναρόσπορος, σε σκόνη
  •     1 κ.σ. μέλι
  •     200 γρ. βραστό νερό
  •     2 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε ροδέλες
  •     140 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα
  •     180 γρ. γιαούρτι
  •     φέτες μπανάνας για διακόσμηση (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη βρόμη, τον λιναρόσπορο και το μέλι.

Ρίχνουμε το βραστό νερό στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε στο μπολ τις μπανάνες, τα 100 γρ. από τα σμέρουρα και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνουν πουρές και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κρυώσει το μείγμα μας.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το ψυγείο

Θα σερβίρουμε το μούσλι σε μπολάκια ή βαζάκια σε στρώσεις.

Βάζουμε 2 κ.σ. μούσλι (1η στρώση), 30 γρ. γιαούρτι (2η στρώση), καλύπτουμε με άλλες 2 κ.σ. μούσλι (3η στρώση) και τέλος με 30 γρ. γιαούρτι (4η στρώση).

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα μπολάκια ή βαζάκι.

Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μούρα και τις φέτες μπανάνας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα