Γαριδοκεφτέδες

Γαριδοκεφτέδες: Πρωτότυπα κεφτεδάκια με κύριο υλικό τις γαρίδες! Πεντανόστιμο finger food που αξίζει να δοκιμάσετε!

Συστατικά

  • 440 γρ. γαρίδες μικρές, προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 40 γρ. ούζο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 6 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη τριμμένο, προαιρετικά
  • 2 κ.γ. γλυκάνισο, προαιρετικά
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
  • Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ. σε διάμετρο.
  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ. σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180 βαθμούς Κελσίου  θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα
  • Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε αμέσως

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα