Γαριδοκεφτέδες: Πρωτότυπα κεφτεδάκια με κύριο υλικό τις γαρίδες! Πεντανόστιμο finger food που αξίζει να δοκιμάσετε!
Συστατικά
- 440 γρ. γαρίδες μικρές, προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 120 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 40 γρ. ούζο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 6 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη τριμμένο, προαιρετικά
- 2 κ.γ. γλυκάνισο, προαιρετικά
- ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ. σε διάμετρο.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ. σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία, μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε αμέσως
Πηγή: akispetretzikis.com