Υλικά
- 250 γρ. baby πατάτες
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. ανάμεικτη σαλάτα
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
- 300 γρ. σολομός, καπνιστός
- 400 γρ. σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ
- 6 αυγά, σφιχτά, βρασμένα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τις baby πατάτες μαζί με αρκετό νερό τόσο ώστε να τις σκεπάζει.
- Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Σουρώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις κόβουμε στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα, το θυμάρι, την κάππαρη, τις ελιές, τον σολομό, αλάτι, πιπέρι και τη βινεγκρέτ.
- Ανακατεύουμε να πάει η βινεγκρέτ πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε σε μπολ.
- Κόβουμε τα αυγά στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω από τη σαλάτα.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
Πηγή: https://akispetretzikis.comakispetretzikis.com