Ανοργασμική γυναίκα: Πώς μπορεί να απολαύσει το σεξ;

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες εκείνες που ενώ κάνουν έρωτα και είναι ενεργές σεξουαλικά δεν βιώνουν οργασμό και δεν μπορούν να «τελειώσουν» την ώρα του σεξ.

Η κατάσταση αυτή λέγεται «ανοργασμία» και πρόκειται για μια ψυχοσωματική φάση στην οποία η γυναίκα ενώ ερεθίζεται σεξουαλικά αδυνατεί να βιώσει οποιοδήποτε είδος οργασμού, με επιβαρυντικές συνέπειες για την καθημερινότητά της, καθώς και την πνευματική της υγεία.

Εάν κι εσύ ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών εκείνων, δεν υπάρχει λόγος να σε παίρνει από κάτω και να στεναχωριέσαι. Κι αυτό, γιατί η ανοργασμία έχει συγκεκριμένα αίτια και μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ανοργασμία διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες:

  • Την πρώτη κατηγορία, όπου η γυναίκα δεν έχει καταφέρει ποτέ να φτάσει σε οργασμό
  • Την δεύτερη κατηγορία, όπου η γυναίκα είχε κάποιες στιγμές οργασμό, όμως πλέον δεν έχει χωρίς συγκεκριμένο λόγο
  • Την τρίτη κατηγορία, όπου η γυναίκα δεν έχει οργασμό με έναν συγκεκριμένο παρτενέρ.

Επίσης, η ανοργασμία μπορεί να είναι ολική, οπότε αφορά και στους δύο οργασμούς (κλειτοριδικό και κολπικό) ή και μερική, οπότε και αφορά μόνο σε έναν από τους δύο τύπους.

Αιτίες

Αυτή η διαταραχή μπορεί να προκληθεί από πολλούς ιατρικούς, συμπεριφορικούς, πολιτιστικούς ή ψυχολογικούς λόγους. Κακοποίηση κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ορισμένες ασθένειες, ορισμένες θεραπείες, κάπνισμα, αλκοόλ, άγχος, άγχος, έλλειψη αυτοπεποίθησης, έλλειψη εκπαίδευσης για τη σεξουαλικότητα, πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή … είναι απλά παραδείγματα του συνόλου των λόγων που εμποδίζουν την επίτευξη οργασμού.

Τρόποι αντιμετωπίσης

Εάν η ανοργασμία εμφανιστεί λίγο μετά την έναρξη μιας νέας θεραπείας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να συζητήσετε τις αμφιβολίες σας και να προσπαθήσετε να βρείτε μια κατάλληλη εναλλακτική λύση. Από φυσική άποψη, η πρακτική του τακτικού αυνανισμού μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη γνώση και κατανόηση του σώματός του. Η δοκιμή διαφορετικών θέσεων και πρακτικών με τον σύντροφό σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε οργασμό. Σε περίπτωση ψυχολογικού παράγοντα, μια σεξουαλική θεραπεία θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των αιτίων της ανοργασμίας και στην υπέρβασή τους.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πότε ο straight άνδρας απολαμβάνει να είναι… παθητικός στο σεξ;

Σχετικά άρθρα