Σπιτικά σουβλάκια στα κάρβουνα με πάπρικα

Αν σας αρέσουν τα σουβλάκια και ετοιμάζεστε για μια ξεχωριστή βραδιά με φίλους, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή

Υλικά

1 κιλό χοιρινό ή αρνί κομμένο για σουβλάκια,

Για τη μαρινάτα

  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο,
  • ½ λεμόνι ο χυμός,
  • 1 κουταλάκι καλά γεμάτο πάπρικα,
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα,
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βήματα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και βάζετε μέσα το κρέας.
  • Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Σημαντικό είναι να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανάβετε τα κάρβουνα και τα αφήνετε 30 λεπτά περίπου να χωνευτούν.
  • Περνάτε τα κομμάτια του κρέατος στις ανοξείδωτες σμίλες (μεταλλικά σουβλάκια).
  • Τα ψήνετε για 15 λεπτά και σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Σχετικά άρθρα