Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Σπιτικά σουβλάκια στα κάρβουνα με πάπρικα
soublakia

Σπιτικά σουβλάκια στα κάρβουνα με πάπρικα

Αν σας αρέσουν τα σουβλάκια και ετοιμάζεστε για μια ξεχωριστή βραδιά με φίλους, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή

Υλικά

1 κιλό χοιρινό ή αρνί κομμένο για σουβλάκια,

Για τη μαρινάτα

  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο,
  • ½ λεμόνι ο χυμός,
  • 1 κουταλάκι καλά γεμάτο πάπρικα,
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα,
  • αλάτι
  • πιπέρι

Βήματα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και βάζετε μέσα το κρέας.
  • Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Σημαντικό είναι να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ανάβετε τα κάρβουνα και τα αφήνετε 30 λεπτά περίπου να χωνευτούν.
  • Περνάτε τα κομμάτια του κρέατος στις ανοξείδωτες σμίλες (μεταλλικά σουβλάκια).
  • Τα ψήνετε για 15 λεπτά και σερβίρετε.

Πηγή: xrysessyntages.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X