Αν σας αρέσουν τα σουβλάκια και ετοιμάζεστε για μια ξεχωριστή βραδιά με φίλους, μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ή αρνί κομμένο για σουβλάκια,
Για τη μαρινάτα
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο,
- ½ λεμόνι ο χυμός,
- 1 κουταλάκι καλά γεμάτο πάπρικα,
- 1 κουταλάκι μουστάρδα,
- αλάτι
- πιπέρι
Βήματα
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και βάζετε μέσα το κρέας.
- Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Σημαντικό είναι να βγάλετε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανάβετε τα κάρβουνα και τα αφήνετε 30 λεπτά περίπου να χωνευτούν.
- Περνάτε τα κομμάτια του κρέατος στις ανοξείδωτες σμίλες (μεταλλικά σουβλάκια).
- Τα ψήνετε για 15 λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή: xrysessyntages.gr