Σαλάτα με κοτόπουλo και blue cheese

Συστατικά

1 φλ. γιαούρτι 0% λιπαρά
1 σκελίδα σκόρδο
2 K εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 K ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουταλιά ξηρό
1 κιλό χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια
¼ κ αλάτι
¼ κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Dressing με blue cheese
60γρ. blue cheese
3 Κ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 Κ ξίδι από κόκκινο κρασί
1 Κ ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν ή 1 κ ξηρό
1 Κ μέλι
1 – 2 Κ γιαούρτι 0% λιπαρά
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σαλάτα
1 μαρούλι
½ φλ. ραδίκια
1 φλ. ρόκα
½ φλ. καρύδια, ψημένα και ψιλοκομμένα

 

Βήματα

 

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ° C.Για να προετοιμάσετε το κοτόπουλο: Αναμιγνύετε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι και το εστραγκόν σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2

Κόβετε το κοτόπουλο, βάζετε αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε στο μπολ. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και καλύπτετε πλήρως με το μίγμα γιαουρτιού.

Βήμα 3

Ψήνετε το κοτόπουλο για 35 έως 45 λεπτά.

Βήμα 4

Για να προετοιμάσετε το dressing: Ανακατεύετε το μπλε τυρί, το λάδι, το ξίδι, το εστραγκόν και το μέλι σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Για τη συναρμολόγηση της σαλάτας: Χωρίζετε σε 4 πιάτα το μαρούλι, τα ραδίκια και τη ρόκα. Προσθέτετε ίσες μερίδες κοτόπουλου και 2 κουταλιές της σάλτσας πάνω από κάθε σαλάτα και πασπαλίζετε με καρύδια.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα