Παγωτό σοκολάτα

Υλικά

Για τη βάση του παγωτού

  • 500 γρ. γάλα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 100 γρ. τυρί κρέμα

Υλικά για τη γεύση

  • 60 γρ. κακάο
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 400 γρ. από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το μέλι και τα φέρνουμε σε βρασμό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και το κορν φλάουρ.

Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα έχουν ξεκινήσει και βράζουν για 2-3 λεπτά ρίχνουμε μέσα το μείγμα γάλα-κόρν φλάουρ και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε ό,τι υλικά θέλουμε για να πάρει το παγωτό τη γεύση που επιθυμούμε. Για παράδειγμα, εάν θέλουμε παγωτό βανίλια προσθέτουμε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη σε σκόνη.

Κρυώνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, στο οποίο από κάτω έχουμε τοποθετήσει άλλο ένα μπολ με πάγο. Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει καλά.

Αφού έχουμ έτοιμη τη βάση του παγωτού, σε ένα μπεν μαρί βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα λιώνουμε ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.

Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τη βάση του παγωτού μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Βγάζουμε ανά μία ώρα δουλεύοντας το μείγμα στη σακούλα λίγο με τα χέρια μας για να αποφύγουμε το μείγμα να κάνει παγάκια και να κρατήσει βελούδινη υφή.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα