Καλοκαιρινή μακαρονάδα με pesto βασιλικού

Καλοκαιρινή μακαρονάδα με pesto βασιλικού: μια καλοκαιρινή ιδέα για όλους όσους λατρεύουν τα μακαρόνια!

Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια (σπαγέτι ή fusilli)
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι
  • 2 κουταλιές πινόλια ή καρύδια
  • 300 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Αρχικά, συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά στον πάγκο εργασίας μας. Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο (αφού αφαιρέσουμε τη φύτρα στη μέση για να μην είναι βαρυστόμαχο) μαζί με μια γερή πρέζα αλάτι. Διαλύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το βασιλικό μαζί με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Αλέθουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε.

Ακολούθως προσθέτουμε στο μίγμα τα μισά πινόλια ή καρύδια. Αλέθουμε ξανά και συμπληρώνουμε με το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα και τα υπόλοιπα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλο ελαιόλαδο ή αλάτι, ανάλογα με το πόσο λαδερό ή αλμυρό το θέλουμε. Επίσης προσέχουμε να μην το χτυπήσουμε πολύ έτσι ώστε να μη μαυρίσει η σάλτσα μας.

Στη συνέχεια, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή προσθέτοντας μια κουταλιά λάδι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το πέστο βασιλικού. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε με φρεσκοκομμένα ντοματίνια ή μικρές μπάλες μοτσαρέλας.

]Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια μας με τη μόνη διαφορά ότι τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο απ’ ό,τι γράφει στις οδηγίες του πακέτου. Μόλις τα σουρώσουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα με μερικές κουταλιές από το πέστο βασιλικού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.

Πηγή: xrysessyntages.com

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X