Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Light & Υγιεινά / Ντοματίνια ψητά με βραστά και ξιδάτα χόρτα και χταπόδι
notmatosalata_me_xtapodi

Ντοματίνια ψητά με βραστά και ξιδάτα χόρτα και χταπόδι

Υλικά

  • 15 ντοματίνια βελανίδια ή από τσαμπί
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 μικρό πλοκάμι χταπόδι ψητό, σε μέτρια κομμάτια
  • 500 γρ. τρυφερά φύλλα από βλίτα ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας
  • 1 μάτσο γλιστρίδα (τα τρυφερά κλωνιά)
  • 100 ml ξίδι λευκό
  • 100 ml ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας
  • ανθός αλατιού, πιπέρι

Εκτέλεση

Αν έχουμε υπομονή μπορούμε να ξεφλουδίσουμε τα ντοματίνια, όπως στην προηγούμενη συνταγή για την ανδαλουσιανή σαλάτα με τόνο και πιπεριά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100° C. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψάκι, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, πιπέρι και τη ζάχαρη, ραντίζουμε με τη 1 κουταλιά λάδι και ψήνουμε για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε στην άκρη τα υγρά του ταψιού. Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα χόρτα για 30-60 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουμε και τα κρυώνουμε αμέσως σε παγωμένο νερό για να μείνουν κρουστά και ζωηρόχρωμα. Σε ένα μπολ κρατάμε περίπου 300 ml από το νερό των βλίτων, προσθέτουμε τα υγρά από το ταψί, το ξίδι και αλάτι. Βάζουμε μέσα τη γλιστρίδα και την αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 3 ώρες.

Στραγγίζουμε καλά την ξιδάτη γλιστρίδα (κρατάμε τη μαρινάδα) και τη βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, περιχύνουμε με τα 100 ml λάδι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τα βλίτα και το χταπόδι και, αν θέλουμε πιο όξινη γεύση, ραντίζουμε με τη μαρινάδα της γλιστρίδας.

Πηγή: gastronomos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X