Σουβλάκια με γαρίδες και μπέικον

Αν θέλετε να βάλετε φαντασία και δημιουργικότητα στις συνταγές σας, μπορείτε να συνδυάσετε τις γαρίδες και το μπέικον σε μια μοναδική συνταγή!

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1/2 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/8 κ.γ. πάπρικα καυτερή

Για τη ραΐτα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Για τις γαρίδες

  • 4-6 φέτες μπέικον κομμένα στα 3
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (έχουμε αφήσει τις ουρές τους)
  • φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ. Είναι αρκετά καυτερή οπότε μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας.
Για τη ραΐτα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τις γαρίδες

Τοποθετούμε τις γαρίδες μέσα σε ένα μπολ. Αδειάζουμε τη μαρινάδα μέσα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Κλείνουμε με ένα καπάκι και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά αλλά μέχρι 2 ώρες.
Παράλληλα βάζουμε μερικά ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό και τα μουσκεύουμε ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σούβλες για σουβλάκια.
Τυλίγουμε κάθε γαρίδα με ένα κομμάτι μπέικον και περνάμε τρεις ή τέσσερις γαρίδες μαζί στο καλαμάκι με ένα φύλλο δάφνης ενδιάμεσα στην κάθε μία.
Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες (προσοχή να μην τις ψήσουμε πολύ) και μέχρι το μπέικον να πάρει χρώμα.
Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με τη ραΐτα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα