Δυσκολία στον ύπνο; 5 τροφές για να κοιμηθείς σαν… πουλάκι

Γνωρίζουμε ότι ο ύπνος είναι μια βασική λειτουργία του οργανισμού μας, καθώς μας επιτρέπει να παραμείνουμε υγιείς και να φέρνουμε σε πέρας τα καθημερινά μας καθήκοντα χωρίς (πάρα πολύ) δυσκολία.

Συχνά, όμως, μπορεί να αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο να κοιμηθούμε. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά τρόφιμα μπορούν να μας βοηθήσουν. Εκτός από το χαμομήλι και το ζεστό γάλα, για τα οποία κατά πάσα πιθανότητα όλο και κάτι θα έχετε ακούσει, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που ίσως δεν γνώριζες ότι μπορούν να σε βοηθήσουν να κοιμηθείς σαν… πουλάκι.

Αμύγδαλα

Μια χούφτα αμύγδαλα παρέχει την απαραίτητη δόση μαγνησίου, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σας. Ειδικότερα, αυτός ο ξηρός καρπός περιέχει μελατονίνη, την ορμόνη που ρυθμίζει το εσωτερικό ρολόι και προάγει τον ύπνο. Μην διστάσετε να τα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας ή το βράδυ για επιδόρπιο.

Ακτινίδιο

Αυτό το μικρό φρούτο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πολύ καλά, χάρη στην ώθηση παραγωγής σερoτοτνίνης που προκαλεί, μιας ουσίας που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου μας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ένα ή δύο ακτινίδια πριν πάτε για ύπνο θα ήταν ό, τι καλύτερο.

Ρεβίθια

Τα ρεβίθια περιέχουν αμινοξέα που μπορεί να αυξήσει την παραγωγή της μελατονίνης. Εάν, λοιπόν, είστε λάτρεις του χούμους, μπορείτε να φάτε λίγο πριν κοιμηθείτε!

Σολωμός

Ο συνδυασμός ωμέγα-3 και βιταμίνης D σε λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και η πέστροφα μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου αυξάνοντας την παραγωγή σεροτονίνης.

Τυρί

Εάν το ζεστό γάλα προάγει τον ύπνο, οποιοδήποτε γαλακτοκομικό προϊόν είναι επίσης αποτελεσματικό. Το ασβέστιο, που βρίσκεται στο τυρί, το γιαούρτι και το γάλα, βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει μελατονίνη, ρυθμίζοντας την κίνηση των μυών.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι πρέπει να αλλάξω στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής μου;

Παιδί και ύψος: Ο ύπνος… ψηλώνει τα παιδιά;

Οι 5 ιδανικές τροφές για όνειρα γλυκά!

 

Σχετικά άρθρα