Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Κυρίως / Γιουβέτσι με λαχανικά
giouvetsi-laxanika

Γιουβέτσι με λαχανικά

Μπορεί το γιουβέτσι να το έχουμε συνδυάσει με το κρέας ωστόσο δεν χάνουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε και με λαχανικά. Σε νοστιμιά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ειδικά όταν πρόκειται να το φάει ένας… χορτοφάγος.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
  • 2 μελιτζάνες, σε μικρούς κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το κριθαράκι για περίπου 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σάλτσα.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει το γιουβέτσι.

Μοιράζουμε στα πιάτα και σκορπίζουμε από πάνω, αν θέλουμε, κομματάκια γραβιέρας. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με μουστάρδα και πράσινες ελιές.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X