Κρυολόγημα: 3 διατροφικά… μυστικά για να γίνεις περδίκι!

Ένα γεμάτο μπολ με αχνιστή σούπα ή ένα ζεστό τσάι τζίντζερ δεν είναι οι μόνες διατροφικές επιλογές για να αντιμετωπίσετε ένα κρυολόγημα.

 

Παρακάτω θα δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε κρυωμένη, προκειμένου να το αντιμετωπίσετε και να το ξεπεράσετε.

Τι να προτιμήσετε;

Απλούς υδατάνθρακες

Οι εξευγενισμένοι – ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες διασπώνται γρήγορα σε ζάχαρη, γεγονός που προκαλεί την ίδια αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, όπως με τα γλυκά ποτά και τα γλυκά, με τα ίδια αποτελέσματα, αναφορικά με την πρόκληση φλεγμονών.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς αυτά τα προϊόντα, επιλέξτε τις πλήρεις μορφές τους (απλούς υδατάνθρακες), οι οποίες απορροφώνται πιο αργά.

Πικάντικες τροφές

Εφόσον είστε κρυωμένη και κυρίως συναχωμένη, έχετε υπόψη σας ότι οι πικάντικες τροφές μπορεί να κάνουν καλό στο αναπνευστικό σας σύστημα, απελευθερώνοντας τους βουλωμένους αεραγωγούς.

Προσοχή, όμως, εάν έχετε και στομαχικές διαταραχές διότι οι πικάντικες τροφές μπορεί να χειροτερέψουν την κατάστασή σας.

Εσπεριδοειδή

Αν καταπολεμάτε ένα κρυολόγημα, τρώγοντας ένα πορτοκάλι ή πίνοντας τον χυμό του χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, που μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Ωστόσο, αποφύγετε τα εσπεριδοειδή εάν έχετε πόνο στο στομάχι ή ναυτία, καθώς μπορεί να ερεθίσουν το τοίχωμα του στομάχου.

Τι να αποφύγετε;

Αλκοόλ και καφεΐνη

Όπως η ζάχαρη, το αλκοόλ και η καφεΐνη προκαλούν φλεγμονή και αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Επίσης, συμβάλλουν στην εντονότερη αφυδάτωση του οργανισμού, κατάσταση που επιβαρύνει περισσότερο τους αεραγωγούς του αναπνευστικού συστήματος. Εφόσον υπάρχει επαρκής ενυδάτωση, ο οργανισμός μπορεί να υπερνικήσει τον ιό του κρυολογήματος. Επομένως, όσο πιο πολύ νερό μπορείτε να πιείτε, καλό θα είναι να το καταναλώσετε.

Γλυκά

Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή στο σώμα και έτσι να εξασθενήσει τα λευκά αιμοσφαίρια που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση λοιμώξεων.

Τα γλυκά, ακόμη και χωρίς ζάχαρη, μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα διαμετακόμισης. Και τα τεχνητά γλυκαντικά προκαλούν μερικές φορές πονοκεφάλους. Εάν θέλετε να αποφύγετε να προσθέσετε τη διάρροια στα προβλήματά σας, παραμείνετε μακριά από γλυκά.

Πηγή: santemagazine.fr

Διάβασε σχετικά άρθρα

Κρυολόγημα: 7 απλές συμβουλές για να το προλάβεις!

 

Σχετικά άρθρα