Σταφύλι γλυκό του κουταλιού

Τώρα είναι η εποχή του, φτιάξτε το όλοι. Τολμήστε να το σερβίρετε με ένα μαλακό, λευκό, κρεμώδες τυρί. Απογείωση γεύσης!

Υλικά

• 1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)
• 1/2 κιλό ζάχαρη
• 1 φλ. νερό
• 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
• χυμό από 1/2 λεμόνι
• 200 γραμ. αμύγδαλο καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Για το γλυκό σταφύλι, πλένουμε πρώτα καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο κι αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1΄.

Για τα καβουρντισμένα αμύγδαλα

Αραδιάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και ψήνουμε για 10΄ στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: argiro.gr

Σχετικά άρθρα