Ιταλικά κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα ντομάτας

Μήπως σήμερα ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τα ιταλικά κεφτεδάκια; Οι διαφορές δεν είναι πολλές αν δείτε και τη συνταγή. Η σάλτσα ντομάτας ίσως είναι που προσθέτει κάτι καινούριο!

Συστατικά

  • ½ κιλό ψαχνό μοσχαρίσιο κιμά,
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο,
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικά),
  • ½ φλ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα (καλύτερα ψωμί με προζύμι) αλεσμένη στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ,
  • 2 κουταλιές κόκκινο, ξηρό κρασί,
  • 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό,
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι,
  • 1 μεγάλο αβγό, ελαφρά χτυπημένο,
  • λίγο ελαιόλαδο,
  • αλάτι, πιπέρι.
  • Σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό,
  • ½ κιλό (4 περίπου μέτριες) ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες,
  • 1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
  • 1 πρέζα ζάχαρη,
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Βήματα

Βήμα 1

Βάζετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ψίχουλα του ψωμιού, το κρασί, το μαϊντανό ή το βασιλικό, το τριμμένο τυρί και το αβγό σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Προσθέτετε αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά το μίγμα.

Βήμα 3

Ύστερα, λαδώνετε με λίγο ελαιόλαδο τις παλάμες σας και το πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.

Βήμα 4

Τα βάζετε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα κρατάτε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Βήμα 6

Ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και τη λαδώνετε.

Βήμα 7

Ύστερα, απλώνετε πάνω τα κεφτεδάκια και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά.

Βήμα 8

Τα γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας:

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και σιγοψήνετε το μίγμα για 10 περίπου λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνετε μέσα τον ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ψήσιμο πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 10 περίπου λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

ΣΒγάζετε τα κεφτεδάκια από το φούρνο, τα βάζετε σε βαθουλή πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους.

Βήμα 5

Τα αφήνετε να μείνουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Βήμα 6

Τα συνοδεύετε, με πατάτα πουρέ ή ρύζι ή μακαρόνια και επιπλέον τριμμένο τυρί.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα