Δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού

Υλικά

  • 800 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα από μισό λάιμ
  • χυμό από λάιμ
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 10 μεγάλα φύλλα δυόσμου
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα λάιμ επιπλέον

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε το ξύσμα από μισό λάιμ.
  • Προσθέτουμε επίσης όσο χυμό λάιμ θέλουμε για να φτάσει το μείγμα στην προσωπική επιθυμητή μας γεύση δοκιμάζοντας το.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.
  • Σε ένα μούλτι βάζουμε τον δυόσμο, τη ζάχαρη, λίγο ξύσμα λάιμ και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Σερβίρουμε το γλυκό μας σε ποτήρι ψηλό για να φαίνεται πιο όμορφο.
  • Βάζουμε μπισκότο σπασμένο στον πάτο του, μετά το μείγμα με το γιαούρτι και στο τέλος την αρωματισμένη ζάχαρη.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα