Είμαι σε σχέση αλλά είμαι ερωτευμένη με άλλον. Τι να κάνω;

Θα ήθελα να ζητήσω την βοήθεια σας σε ένα θέμα που αφορά εμένα και το αγόρι μου… Είμαι με το αγόρι μου εδώ και 1,5 χρόνο μαζί τον αγαπάω και με αγαπάει πολύ και περνούσαμε υπέροχα… Απλά υπήρχε πολλή πίεση στη σχέση: να μην μιλάμε με κανένα του αντιθέτου φίλου να βγαίνουμε μόνο μαζί και γενικά να είμαστε μόνο οι 2 μας. Τον τελευταίο καιρό όμως δεν ήταν καλά τα πράγματα μεταξύ μας και μου μίλαγε άσχημα ακόμα και όταν γινόταν κάτι έστω και ασήμαντο. Ύστερα ήταν πολύ γλυκός και έλεγε συνέχεια ότι με αγαπάει…

Τον τελευταίο μήνα όμως γνώρισα ένα παιδί που μου κέντρισε το ενδιαφέρον πρώτη φορά από τη μέρα που γνώρισα το αγόρι μου όλοι οι άλλοι μου περνούσαν αδιάφοροι εκτός από αυτόν… Πήγαινα στο μαγαζί που δούλευε συχνά και άρχισε να με πειράζει, ώσπου φιληθήκαμε. Μου άρεσε πολύ και ήξερε ότι έχω αγόρι αλλά δεν σταματούσε..Ήταν παρά πολύ ωραία αλλά νιώθω παρά πολύ άσχημα προς το αγόρι μου γιατί ξέρω ότι με αγαπάει και ότι μαζί του θα κρατήσει.. Δεν ξέρω τι να κάνω να συνεχίσω να είμαι με το αγόρι μου, λέγοντας του ψέματα ή να τον αφήσω και να συνεχίσω με το άλλο παιδί και όπου βγει;

Στο ερώτημά σας απάντησε η Παυλίνα Πουλίδη,  Ψυχολόγος Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια

Αγαπητή αναγνώστρια,
Από την αφήγηση της ιστορίας σας αντιλαμβάνομαι ότι βρίσκεστε σε ένα δίλημμα. Όπως λέτε, διατηρείτε σχέση με τον σύντροφο σας εδώ και 1,5 χρόνο και τον τελευταίο καιρό έχετε γνωρίσει κάποιον άλλον. Προσπαθείτε να αποφασίσετε αν θα παραμείνετε στην σχέση ή θα χωρίσετε για να είστε με τον άλλον.

Πιστεύω πως η ειλικρίνεια είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την δόμηση και διατήρηση μιας σχέσης. Λέγοντας ψέματα στον σύντροφο σας είναι σαν να λέτε ψέματα στον ίδιο σας τον εαυτό. Με αυτόν τον τρόπο εισέρχεστε σε έναν φαύλο κύκλο ο όποιος θα σας οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενες μη βοηθητικές συμπεριφορές και πολύ πιθανόν να σας προκαλέσει και έντονο άγχος.

Καλό θα ήταν να αξιολογήσετε τους λόγους για τους οποίους φτάσατε σε αυτό το σημείο και να επαναξιολογήσετε την σχέση σας.

Με εκτίμηση,
Πουλίδη Παυλίνα
Ψυχολόγος
Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
Τηλ: 6946575959

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν η αγάπη δεν φτάνει: Τον αγαπάω αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μαζί…

Τον αγαπώ αλλά δεν τον έχω! Γιατί μπλέκω πάντα σε αδιέξοδες σχέσεις;

Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε. Τι φταίει;

 

 

Σχετικά άρθρα