Χοιρινή μπριζόλα με μήλα

Το χοιρινό “παντρεύεται” με πολλά φρούτα. Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε να το συνδυάσετε με μήλα; Μπορείτε να φτιάξετε μπριζόλες με μήλα και μηλίτη!

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 20 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 8 φύλλα φασκόμηλο, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 250 γρ. μηλίτης
  • 2 μήλα κόκκινα σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 1 πιπεριά τσίλι πράσινη + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα

Για την πολέντα

  • 300 γρ. γάλα
  • 350 γρ. νερό
  • 170 γρ. πολέντα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. γκοργκοντζόλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, τα φύλλα φασκόμηλου και κάνουμε μασάζ στις μπριζόλες.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι και δίνουμε χρώμα στις μπριζόλες σε δύο δόσεις ψήνοντας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
Ρίχνουμε τον μηλίτη στο ζεστό τηγάνι και «ξύνουμε» τον πάτο με μία ξύλινη κουτάλα.
Αδειάζουμε τον μηλίτη στο ταψί.
Προσθέτουμε τα μήλα, την πιπεριά τσίλι κομμένη σε φέτες, το θυμάρι και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι μπριζόλες.
Οση ώρα ψήνονται οι μπριζόλες ετοιμάζουμε την πολέντα.
Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, το νερό μέχρι να πάρουν μία βράση.
Προσθέτουμε την πολέντα σιγά σιγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός συνεχόμενα μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή το μείγμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γκοργκοντζόλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σερβίρουμε την πολέντα με τις μπριζόλες, λίγα φύλλα φασκόμηλου και πράσινη πιπεριά τσίλι κομμένη σε ροδέλες .

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χοιρινή μπριζόλα «παναρισμένη» με μπαχαρικά, στο τηγάνι

Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε ιδιότυπη μαρινάδα κρασιού

Μπριζολάκια χοιρινά στο τηγάνι

Σχετικά άρθρα