Πρωτότυπα αλμυρά ταρτάκια που θα εκπλήξουν όποιον δοκιμάσει!
Υλικά
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 450 γρ.
- 5 – 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 – 4 πράσα, μικρά
- 2 μελιτζάνες, μεσαίες
- 20 ντοματάκια κονσέρβας
- 2 κ. σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 6 κ. σούπας χυμός ντομάτας
- 200 γρ. καπνιστό τυρί, χοντροτριμμένο
- αλάτι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Λαδώνετε φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 – 12 εκ. απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, λαδώνοντάς το ένα-ένα και από τις δύο πλευρές. Ψήνετε τις τάρτες για 7 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ., τις μελιτζάνες σε κύβους, τα ντοματάκια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6 – 7 λεπτά. Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.
Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.
Πηγή: gastronomos.gr