Ταρτάκια με χειμωνιάτικο μπριάμ και καπνιστό τυρί

Πρωτότυπα αλμυρά ταρτάκια που θα εκπλήξουν όποιον δοκιμάσει!

Υλικά

  • 1 πακέτο Φύλλο κρούστας για πίτες Χρυσή Ζύμη 450 γρ.
  • 5 – 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 – 4 πράσα, μικρά
  • 2 μελιτζάνες, μεσαίες
  • 20 ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 κ. σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κ. σούπας χυμός ντομάτας
  • 200 γρ. καπνιστό τυρί, χοντροτριμμένο
  • αλάτι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στα τέσσερα. Λαδώνετε φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10 – 12 εκ. απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, λαδώνοντάς το ένα-ένα και από τις δύο πλευρές. Ψήνετε τις τάρτες για 7 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ., τις μελιτζάνες σε κύβους, τα ντοματάκια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6 – 7 λεπτά. Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.

Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα