Πίτσα με βάση μπρόκολο

Θέλετε να φτιάξετε πίτσα αλλά να μην επιβαρυνθείτε εσείς και τα παιδιά σας με πάρα πολλές θερμίδες; Τότε φτιάξτε βάση από μπρόκολο! Ναι καλά ακούσατε! Και νόστιμη και υγιεινή!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

themis kardiolaka

Υλικά

  • 500 γρ. μπρόκολο κατεψυγμένο
  • 2 αυγά
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 80 γρ. τριμμένο τυρί cheddar
  •  κ.γλ. ρίγανη

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 ντομάτα στον τρίφτη κατεψυγμένη (450 γρ.)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.γλ. ξύδι Balsamico

Toppings

  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 10 τοματίνια

Τι κάνουμε

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Βάζουμε όλα τα υλικά το μούλτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Όση περισσέψει αποθηκεύεται στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Για την pizza

Βράζουμε το μπρόκολο για 6-7 λεπτά.
To πολτοποιούμε στο μούλτι.

Βάζουμε σε ένα μπολ το μπρόκολο, τα τυριά, τα αυγά, την ρίγανη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε με τα χέρια μας το μίγμα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και δημιουργούμε μία στρογγυλή βάση πίτσας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση.
Τη γυρίζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Απλώνουμε στην πίτσα την σάλτσα, ρίχνουμε το τυρί και τα τοματίνια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Θέμις Καρδιόλακα

Σχετικά άρθρα