Ανοιχτή πίτα με αγκινάρες και μπέικον

Έχετε όρεξη για πίτα; Δεν χρειάζεται να ανοίξετε φύλλο! Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο και να προσθέσετε τα υλικά! Δείτε παρακάτω τη συνταγή!

Υλικά

  •  συσκευασία Φύλλο κρούστας για πίτες
  • 4 – 5 αγκινάρες, κατεψυγμένες
  • 4 κ. σούπας λεμόνι
  • 150 γρ. μπέικον (κομμάτι), κομμένο σε κύβους
  •  – 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σούπας μάραθος ή άνηθος
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με ελαιόλαδο μια ταρτιέρα και απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σουρώνοντάς το ελαφρά. Το αλείφετε με ελαιόλαδο και επαναλαμβάνετε με άλλα 5 – 6 φύλλα (αφήνετε τις άκρες από κάποια φύλλα να εξέχουν).

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό με 4 κ. σούπας λεμόνι και ρίχνετε τις αγκινάρες. Το μαγειρεύετε για 10 – 12 λεπτά και το σουρώνετε καλά.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμυδάκι με το μπέικον και τις αγκινάρες. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και προσθέτετε άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε το μπέικον με το κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες στην ταρτιέρα και περιχύνετε με το μείγμα των αυγών.

Πασπαλίζετε με γραβιέρα και ψήνετε για 25 – 30 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr

Σχετικά άρθρα