Νόστιμη και εύκολη τάρτα με παντζάρια και φέτα

Τάρτα με παντζάρια και φέτα: Μια… διαφορετική τάρτα για εσάς που αγαπάτε τα παντζάρια! Ιδανική και για βραδιά με φίλους ή και συνοδευτικό στο γιορτινό τραπέζι!…

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας
20 γρ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
200 γρ. σπανάκι φρέσκο
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα
250 γρ. φέτα σκληρή
250 γρ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
2 κ.σ. φουντούκια, ψιλοκομμένα
φύλλα βασιλικού, για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
Καρφώνουμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια του σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσει πολύ και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να να χρυσαφίσει ελαφρά και να φουσκώσει λίγο.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Κόβουμε τα φύλλα σπανακιού με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο πιρούνι ώστε να χάσει ελαφρά τον όγκο του το σπανάκι. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι να χάσει τα περιττά υγρά του.
Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα παντζάρια σε φέτες και τις προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα φουντούκια ψιλοκομμένα, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το σπανάκι κατά μήκος της σφολιάτας αφήνοντας 1-2 εκ. γύρω γύρω σαν περιθώριο.
Καλύπτουμε με το μείγμα της φέτας, παντζάρια- φουντούκια. Ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Πηγή: akispetretzikis.gr 

Σχετικά άρθρα