5+ 2 δραστηριότητες για να προετοιμάσετε το παιδί σας για τα Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Όλοι οι δήμοι έχουν στολίσει το δέντρο τους, τα περισσότερα σχολεία έχουν κάνει ή σχεδιάζουν τις γιορτές τους, φωτάκια και αστεράκια στους δρόμους και τα μαγαζιά! Κι εσείς; Πώς θα προετοιμάσετε τα παιδιά σας για τα Χριστούγεννα;

Στολίστε το δέντρο!

Αν είστε από εκείνους που συνηθίζουν να στολίζουν το δέντρο τελευταία στιγμή, ήρθε η ώρα να αλλάξετε συνήθειες και να στολίσετε το δέντρο με τα παιδιά σας! Αντί να πάτε απογευματινή βόλτα σε κάποιο εμπορικό κέντρο, καθίστε μαζί με τα παιδιά (ανάλογα την ηλικία τους) να στολίσετε το δέντρο σας! Θα χαρούν πάρα πολύ!

Φτιάξτε μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό τα μελομακάρονα! Και μάλιστα τα λατρεύουν τα παιδιά! Είναι μια τέλεια ιδέα να βάλετε τις ποδίτσες της κουζίνας και να πλάσετε όλοι μαζί μελομακάρονα! Ε μετά βέβαια θα πρέπει να προσέξετε μην τα φάνε όλα! Μπορεί να είναι υγιεινά αλλά έχουν πολλές θερμίδες!

Πηγαίντε βόλτες σε χριστουγεννιάτικα Πάρκα ή προγράμματα!

Έχουν ξεκινήσει σιγά σιγά διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μέσα στην πόλη. Είτε είναι παραστάσεις είτε είναι πάρκα διασκέδασης είτε είναι χριστουγεννιάτικες εγκαταστάσεις σε κεντρικές πλατείες ή μέσα σε εμπορικά κέντρα. Τα παιδιά λατρεύουν τα Χριστούγεννα!

Διαβάστε κάθε βράδυ από μια χριστουγεννιάτικη ιστορία

xristougenna tzaki paramythi

Υπάρχουν πολλά χριστουγεννιάτικα βιβλία σε διάφορες τιμές για όλα τα βαλάντια! Αγοράστε κάποια και ξεκινήστε το διάβασμα! Είναι ωραίο αυτό το διάστημα αντί για… συμβατικά παραμύθια να του διαβάζετε χριστουγεννιάτικα για να κοιμηθεί! Έρχεται πιο κοντά στη μαγεία των Χριστουγέννων!

Ετοιμάστε το γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Υπάρχουν πολλά ειδικά γραμματοκιβώτια όπου μπορείτε να ρίξετε το γράμμα για τον Άγιο Βασίλη. Ετοιμάστε το μαζί και φροντίστε να το… ταχυδρομήσετε!

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές

Τι καλύτερο να περιμένετε τα Χριστούγεννα φτιάχνοντας κατασκευές! Μπορείτε να προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία έξτρα χριστουγεννιάτικα υλικά και να βάλετε μπρος! Στη συνέχεια στολίστε το σπίτι και το δωμάτιό του με αυτές!

Αγοράστε χριστουγεννιάτικα ρούχα και αξεσουάρ!

Έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια πολλά αξεσουάρ με θέμα τα Χριστούγεννα! Το πιο απλό: χριστουγεννιάτικες κάλτσες για μέσα στο σπίτι! Για μικρούς και μεγάλους! Φυσικά μπορείτε να βρείτε καπέλα και σκουφάκια, μπλουζάκια, στέκες αλλά και χριστουγεννιάτικα σκουλαρίκια!

xristougenna dwra

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Το παιδί μού κάνει πολλές ερωτήσεις για τον Άγιο Βασίλη. Πώς να το χειριστώ;

Κατασκευές: Φτιάξτε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια με τα παιδιά σας!

Γράμμα στον Άη Βασίλη: Πώς να το βοηθήσετε το παιδί σας να το γράψει;

3 εύκολες diy χριστουγεννιάτικες κατασκευές για τα παιδιά σας!

 

 

Σχετικά άρθρα